Fietsen en genieten in Drenthe - 57,66 km

Op ontdekking in Gieten kom je verschillende leuke fietswegen tegen. Genieten maar. Deze fietsroute gaat grotendeels door volgende regio: Drenthe. Deze route kan je in alle seizoenen rijden. Het water van Beek (en ook het
landschap) ziet er altijd anders uit. Er wordt op veel beton- en asfaltwegen gereden. Een bezienswaardigheid langs deze route moet je alvast gezien hebben: De Eendracht. 

Daar zit muziek in - 135,18 km - Emmen - Ter Apel - Stadskanaal - Borger

Ga een paar dagen naar Drenthe en ontdek dat ze ook in het noorden muziek kennen. Voor liefhebbers van Skik geen verrassing, maar er is meer te vinden: het Harmonium Museum in Barger-Compascuum, het C+B Museum in Grolloo, Museum Musica in Stadskanaal en accordeonmuseum Harte Meijer in Gasselternijveenschemond. Stap op de fiets en geniet!

Product Prijs
Broodje oude kaas € 7,50
Stamppot van zoete aardappel € 13,20
Frikandellenbroodje € 3,50

Hunebedden Rolde en Annen - 39 km

 

 

Tijdens deze fietstocht over het noordelijke deel van de Hondsrug en langs het beekdal van de Drentsche Aa brengen we u naar twaalf hunebedden. Sommige van deze monumenten liggen breeduit op de es, andere lijken zich in het bos verstopt te hebben. Steeds zal het u opvallen hoe bijzonder en kostbaar deze plekken zijn. Rond elk hunebed hangt nog iets van de mystiek van vijftig eeuwen geleden. Toen de kolossale stenen gevaarten indringers duidelijk maakten dat de mensen die hier woonden, hun voorouders hoog achtten.

 

Langs de Hunze bij Gieterveen - 19 km 

Al meer dan twintig jaar is Het Drentse Landschap actief in het Hunzedal. Met een omvang van bijna 2000 hectare is het het grootste terrein van de stichting geworden. Een aantal grote  natuurontwikkelingsprojecten in het beekdal is de afgelopen jaren afgerond. Deze korte fietstocht vanuit Gieterveen laat u nader kennismaken met één van de oudste en één van de nieuwste Hunze Projecten: de Elzemaat bij Eexterveen en het Torenveen ten zuidwesten van Gieterveen. In het vorige kwartaalblad publiceerden we een nieuwe wandelroute door het Torenveen. Fietsroute en wandelroute zijn uitstekend te combineren.

 

Product Prijs
Broodje oude kaas € 7,50
Stamppot van zoete aardappel € 13,20
Frikandellenbroodje € 3,50

Kerkenfietstocht - Eext - Gieten - Gieterveen - 20 km

’t Kleine Kerkje Gieterveen


´t Kleine Kerkje is gebouwd in 1924 en is het eerste eigendom van
Stichting Oude Drentse Kerken. Het lokale beheer is in handen van stichting ’t Kleine Kerkje Gieterveen. In en rond het kerkje vinden regelmatig allerlei activiteiten plaats die de stichting zelf organiseert.Daarnaast stelt de
stichting ’t Kleine Kerkje Gieterveen anderen in de gelegenheid om gebruik te maken van deze bijzondere plek

Hervormde kerk Eext

 

Op last van de Staten van Drenthe is in 1860 de kerk in Eext gebouwd.
Eind 2012, bij de overdracht van de kerk, was de opdracht om het duurzame behoud van de kerk te garanderen. Deze mooie plek is geschikt voor verschillende bijeenkomsten, festiviteiten, concerten, films en vergaderingen.

Kerkenfietstocht - Zuidlaren - Anloo - Eext - 30 km

Synagoge Zuidlaren


De synagoge is gebouwd in 1884, de stichtingssteen tegen de achtergevel van het gebouw herinnert aan deze gebeurtenis. In die tijd woonden er genoeg joodse mensen in Zuidlaren om zo’n gebouwtje neer te zetten en te onderhouden. Het wordt dezer dagen onder andere gebruikt voor de Joodse
gemeenschap

Hervormde kerk Eext


Op last van de Staten van Drenthe is in 1860 de kerk in Eext gebouwd.
Eind 2012, bij de overdracht van de kerk, was de opdracht om het duurzame behoud van de kerk te garanderen. Deze mooie plek is geschikt voor verschillende bijeenkomsten, festiviteiten, concerten, films en vergaderingen.