vers gemalen koffie - gemoedelijk - ola- en Drents ijs - pronkkamer - gezellig terras - huisgemaakt

kleinschalig - streekproducten - losse thee en verkoop - nostalgie - historie - thee cadeaus

Reiling Hoeve - koffie en thee schenkerij 


Hallo welkom op mijn site, mijn naam is Jannie Dodde Reiling.

De 'Reiling Hoeve' is een boerderij met een geschiedenis wat teruggaat naar het jaar 1775. Deze boerderij is vanaf de eerste bouw in het bezit van de familie Reiling. Inmiddels ben ik de 7e generatie Reiling wat hier in de boerderij woont.  De eerste boerderij die hier heeft gestaan was waarschijnlijk een dwars staande boerderij van het type 'Hallenhuis' en werd gebouwd op een zandkop. In 1862 is deze boerderij helaas volledig afgebrand, waarna de huidige boerderij is gebouwd. Samen met mijn man hebben we de boerderij in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en vele oude elementen zijn in oude glorie hersteld, waaronder de oude bedsteewand met beschildering. 

Sinds 2019 ben ik hier een koffie en thee schenkerij begonnen, genaamd “Reiling Hoeve”. Bij de Reiling Hoeve kun je prima starten met je fiets- of wandelroute, parkeer gelegenheid is aanwezig. Of je neemt tijdens je fiets- of wandelroute een pauze en neem plaatst op het ruim opgezet terras of je komt gezellig zitten in de nostalgische pronkkamer. Er is koffie, wat op barista wijze wordt gemaakt, losse thee en huisgemaakt lekkers te verkrijgen. Ook iets verfrissends in de zin van een flesje fris, 'home made ijsthee' of een heerlijk ijsje is verkrijgbaar bij de Reiling Hoeve.

Bij de Reiling Hoeve kunt u terecht voor een heerlijke kop vers gemalen koffie, op barista wijze gemaakt of een heerlijk glas losse thee met keus uit 40 smaken. Ook voor een flesje fris, hand ijs, "Home Made" ijsthee met eventueel huisgemaakt lekkers. 

Het is hier gemoedelijk en kleinschalig, maar alles is aanwezig. Er is een ruim opgezet terras, waar u heerlijk even kunt rusten tijdens een fiets- of wandelroute en genieten van de rust en de vogels. Is het geen terrasweer, dan is er ook binnen in de pronkkamer met de bedsteewand, voldoende ruimte om te genieten van uw heerlijke kop koffie of thee.

Fiets- en wandelroutes


Voor de fietser is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft bij eventuele pech. Er lopen verscheidene fiets- en wandelroutes langs de Reiling Hoeve. Er liggen diverse folders met  informatie over mooie fietsroutes en wat er allemaal te doen en te zien is in de regio. Ook voor de wandelaar heeft de Reiling Hoeve prachtige wandelroutes door de mooie natuur van Gasselternijveen. Er zijn diverse wandelroutes die hier gestart kunnen worden, vraag binnen voor meer informatie over de wandelroutes. Ook is de Reiling Hoeve een verkooppunt van diverse streek producten, leuke theecadeaus en vele smaken losse thee.

De Reiling Hoeve is een ideale start- en eindpunt om met een fiets- of wandelroute te beginnen.

.....er is voldoende parkeer gelegenheid aanwezig.....


Het Baptisme van Nederland is hier bij de Reiling Hoeve ontstaan.

In de jaren dat mijn ouders en ik hier woonden  hebben we vaak bezoek gehad van vele Baptisten, dit om even een foto van de boerderij te maken of te praten over de historie van de Baptistengemeenschap. 

Een verre oudoom- en oud tante van mij, behoorden bij de eerste 7 personen die zich hebben laten dopen als Baptist in een veenwijk achter onze boerderij. Deze tak van de familie is tot op heden nog steeds lid van de Baptistengemeenschap. Bij onze boerderij stond tot begin jaren '30 van de vorige eeuw een schuurtje (zie foto) waar ze zich gingen omkleden voor de doop en waar enkele kerkdiensten werden gehouden tot de éérste Baptistenkerk van Nederland in Stadskanaal in gebruik werd genomen.

wandelroutes

Fietsroutes


INFORMATIE