vers gemalen koffie - gemoedelijk - ola ijs - pronkkamer - gezellig terras - huisgemaakt

kleinschalig - streekproduct - losse thee en verkoop - nostalgie - historie - thee cadeaus

koffie en thee schenkerij

"Reiling Hoeve"

 

Hallo, welkom op mijn site en mijn naam is Jannie Dodde-Reiling. Ik ben hier geboren en al mijn voorouders zijn hier ook geboren. Ik ben nu de 7e generatie dat hier in deze mooie nostalgische boerderij met geschiedenis mag wonen. 

De Reiling Hoeve is een boerderij met een geschiedenis wat terug gaat naar het jaar 1775. Deze boerderij is vanaf de eerste bouw in het bezit van mijn familie. Het is al die jaren over gegaan van vader op zoon en nu dan van vader op dochter. De eerste boerderij die hier heeft gestaan was waarschijnlijk een dwarsstaande boerderij van het type 'Hallenhuis' en werd gebouwd op een zandkop. In 1862 is de boerderij helaas volledig afgebrand, en weer opgebouwd zoals het nu is. Vele oude elementen zijn in de boerderij nog aanwezig, waaronder een oude bedsteewand met beschildering.

Bij de Reiling Hoeve kunt u terecht voor een grote kop vers gemalen koffie, op barista wijze gemaakt of een heerlijk glas losse thee met keuze uit meer dan 37 smaken. Ook voor een flesje fris, ijsje, "Home Made" ijsthee met eventueel huisgemaakt lekkers. Het is hier gemoedelijk en kleinschalig. Er is een ruim opgezet terras, waar u heerlijk kunt genieten en even kunt relaxen. Genieten van de rust en de vogels. Is het geen terrasweer, dan is er binnen in de pronkkamer voldoende ruimte om te genieten van uw heerlijke kop koffie of thee.

Voor de fietsers is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft bij eventuele pech. Er lopen verscheidene fiets- en wandelroutes langs de Reiling Hoeve. De Reiling Hoeve is tevens verkooppunt van diverse streek producten, theecadeaus en losse thee. Er liggen diverse folders, mooie fiets routes en informatie over de regio.

Ook voor de wandelaars heeft de Reiling Hoeve prachtige wandelroutes liggen, die door de mooie natuur van Gasselternijveen gaan of een wandelroute waar u alles te weten komt over de rijke scheepvaarthistorie van het dorp. De routes varieren van 8 tot ong 12 km. 

 

Bij de Reiling Hoeve is voldoende parkeer gelegenheid aanwezig,

zodat u de fiets/ of wandelroute vanaf de Reiling Hoeve kunt starten.

Het Baptisme

Het Baptisme van Nederland is op deze plek ontstaan.

In de jaren dat mijn ouders en ik hier woonden  hebben we vaak bezoek gehad van vele Baptisten, dit  om even een foto en een praatje te maken over de historie van de Baptistengemeenschap. Een van mijn verre oudooms behoorde tot één van de eerste 7 personen die zich hebben laten dopen als Baptist. Deze tak van de familie is tot op heden nog steeds lid van de Baptistengemeenschap. Bij de boerderij stond een schuurtje waar ze zich gingen omkleden voor de doop en waar een aantal kerkdiensten gehouden werden. Dit werd gebruikt tot de eerste Baptistenkerk in Stadskanaal in gebruik werd genomen.