vers gemalen koffie - gemoedelijk - ola ijs - pronkkamer - gezellig terras - huisgemaakt

kleinschalig - streekproduct - losse thee en verkoop - nostalgie - historie - thee cadeaus

"Reiling Hoeve" koffie en thee schenkerij 


Hallo, welkom op mijn site, mijn naam is Jannie Dodde Reiling.

De “Reiling Hoeve” is een boerderij die vanaf de eerste bouw, nu ruim 240 jaar in het bezit is van de familie Reiling. In het jaar 1775 gaat een van mijn voorouders op deze plek een boerderij bouwen. Dit hele stuk grond, wat nu de Baptistenkade is, was ooit allemaal in hun bezit. Daar het grond hier toen nog merendeel uit veengrond bestond, waar je uiteraard niet op kon bouwen, had je niet veel keus. Maar hier zat een zandkop, en daarom werd er dus voor deze plek gekozen. Helaas is deze eerste boerderij volledig afgebrand in 1862, waar ze daarna deze huidige boerderij hebben gebouwd. Mijn vader was de 6e generatie en helaas ook de laatste die hier als landbouwer heeft gewerkt en gewoond.

In januari 1996 heb ik samen met mijn man en kinderen deze boerderij gekocht van mijn ouders Roelof en Fennie Reiling. Mijn geboortehuis. Ik ben nu de 7e generatie Reiling wat hier woont. Samen met mijn man hebben we de boerderij volledig gerestaureerd en vele oude elementen hersteld en weer tevoorschijn gehaald. Waaronder ook de beschilderde bedsteewand in de "pronkkamer".

Bij de Reiling Hoeve kunt u terecht voor een grote kop vers gemalen koffie, op barista wijze gemaakt of een heerlijk glas losse thee met keuze uit meer dan 40 smaken. Ook voor een flesje fris, ijsje, "Home Made" ijsthee met eventueel huisgemaakt lekkers. Het is hier gemoedelijk en kleinschalig. Er is een ruim opgezet terras, waar u heerlijk kunt genieten en even kunt relaxen. Genieten van de rust en de vogels. Is het geen terrasweer, dan is er binnen in de pronkkamer voldoende ruimte om te genieten van uw heerlijke kop koffie of thee.

Fiets- en wandelroutes


Voor de fietsers is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft bij eventuele pech. Er lopen verscheidene fiets- en wandelroutes langs de Reiling Hoeve. De Reiling Hoeve is tevens verkooppunt van diverse streek producten, theecadeaus en losse thee. Er liggen diverse folders, mooie fiets routes en informatie over de regio.

Ook voor de wandelaars heeft de Reiling Hoeve prachtige wandelroutes liggen, die door de mooie natuur van Gasselternijveen gaan of een wandelroute waar u alles te weten komt over de rijke scheepvaarthistorie van het dorp.                                                                    De routes varieren van 5, 8 tot ong 12 km. 

 

De Reiling Hoeve is een ideale startpunt om met een fiets- of wandelroute te beginnen

er is voldoende parkeer gelegenheid aanwezig.

Het Baptisme


Het Baptisme van Nederland is op deze plek ontstaan.

In de jaren dat mijn ouders en ik hier woonden  hebben we vaak bezoek gehad van vele Baptisten, dit om even een foto en een praatje te maken over de historie van de Baptistengemeenschap. Een van mijn verre oudooms behoorde tot één van de eerste 7 personen die zich hebben laten dopen als Baptist. Deze tak van de familie is tot op heden nog steeds lid van de Baptistengemeenschap. Bij de deze boerderij stond een schuurtje waar ze zich gingen omkleden voor de doop en waar een aantal kerkdiensten gehouden werden. Dit werd gebruikt tot de eerste Baptistenkerk in Stadskanaal in gebruik werd genomen.