vers gemalen koffie - gemoedelijk - ola ijs - Drents ijs - pronkkamer - gezellig terras - huisgemaakt

kleinschalig - streekproduct - losse thee en verkoop - nostalgie - historie - thee cadeaus

Reiling Hoeve - koffie en thee schenkerij


Hallo welkom op mijn site, mijn naam is Jannie Dodde Reiling.

De 'Reiling Hoeve' is een boerderij met een geschiedenis wat teruggaat naar het jaar 1775. Deze boerderij is vanaf de eerste bouw in het bezit van de familie Reiling. Inmiddels ben ik de 7e generatie Reiling wat hier in de boerderij woont.  De eerste boerderij die hier heeft gestaan was waarschijnlijk een dwars staande boerderij van het type 'Hallenhuis' en werd gebouwd op een zandkop. In 1862 is deze boerderij helaas volledig afgebrand, waarna de huidige boerderij is gebouwd. Samen met mijn man hebben we de boerderij in de afgelopen jaren volledig gerestaureerd en vele oude elementen zijn in oude glorie hersteld, waaronder de oude bedsteewand met beschildering. Sinds 2019 ben ik hier een koffie en thee schenkerij begonnen, genaamd “Reiling Hoeve” en ben lid van “Rustpunt”. De Reiling Hoeve is een ideale start- en stopplek voor de fietser en wandelaar. Of je neemt er even pauze na een lange fiets- of wandeltocht en neem plaatst op het ruim opgezet terras of neem plaats in de nostalgische pronkkamer.

 

Bij de Reiling Hoeve kunt u terecht voor een heerlijke kop vers gemalen koffie, op barista wijze gemaakt of een heerlijk glas losse thee met keuze uit meer dan 40 smaken. Ook voor een flesje fris, hand ijs, "Home Made" ijsthee met eventueel huisgemaakt lekkers. Het is hier gemoedelijk en kleinschalig. Er is een ruim opgezet terras, waar u heerlijk kunt genieten en even kunt relaxen. Genieten van de rust en de vogels. Is het geen terrasweer, dan is er binnen in de pronkkamer voldoende ruimte om bij de 'sfeerhaard' te genieten van uw heerlijke kop koffie of thee.

 

Fiets- en wandelroutes


Voor de fietser is er een oplaadpunt, fietspomp en verdere zaken die de fietser zoal nodig heeft bij eventuele pech. Er lopen verscheidene fiets- en wandelroutes langs de Reiling Hoeve. De Reiling Hoeve is tevens verkooppunt van diverse streek producten, leuke theecadeaus en vele smaken losse thee. Er liggen diverse folders, informatie over mooie fietsroutes en over de regio. Ook voor de wandelaar heeft de Reiling Hoeve prachtige wandelroutes door de mooie natuur van Gasselternijveen. Er zijn diverse routes van 5 tot 12 km, die hier gestart kunnen worden en bij terugkomst neemt u plaats op het terras en geniet u van een heerlijk kop koffie met wat huisgemaakt lekkers.         

De Reiling Hoeve is een ideale startpunt om met een fiets- of wandelroute te beginnen.

.....er is voldoende parkeer gelegenheid aanwezig.....

Het Baptisme


Het Baptisme van Nederland is hier op deze plek ontstaan.

In de jaren dat mijn ouders en ik hier woonden  hebben we vaak bezoek gehad van vele Baptisten, dit om even een foto van de boerderij te maken of te praten over de historie van de Baptistengemeenschap. Een van mijn verre oudooms behoorde tot één van de eerste 7 personen die zich hebben laten dopen als Baptist in een veenwijk achter onze boerderij. Deze tak van de familie is tot op heden nog steeds lid van de Baptistengemeenschap. Bij de deze boerderij stond tot begin jaren 30 van de vorige eeuw een schuurtje waar ze zich gingen omkleden voor de doop en waar een aantal kerkdiensten gehouden werden. Dit werd gebruikt tot de éérste Baptistenkerk van Nederland in Stadskanaal in gebruik werd genomen.

INFORMATIE



Rating: 4.5 sterren
10 stemmen